Новината идва само часове след като войските на Киев атакуваха 

...
Новината идва само часове след като войските на Киев атакуваха 
Коментари Харесай

Украйна ще получава редовно ракети ATACMS

Новината идва единствено часове откакто войските на Киев атакуваха  окупирани от Русия летища в Луганск и Бердянск с американски ракети ATACMS. Това са ракети с огромен обхват, за чието изпращане до Украйна преди този момент не се знаеше. Информацията бе доказана и от украинския президент Володимир Зеленски, който благодари на Съединени американски щати за военната помощ. Белият дом също удостовери по-късно доставката на такива ракети.

Обхватът на доставения ATACMS е към 160 км. Въпреки че ATACMS постоянно се назовават ​​​​ракети с огромен обхват в медиите, това не е напълно вярно. Обсегът им в действителност е доста по-голям от този на употребяваните от Украйна GMLRS, които поразяват почти 90 км. 

Кулеба заприказва и за " оптимистичен " сюжет за доставката на изтребители F-16 за Киев, които Украйна от дълго време изиска от западните си съдружници. Според него самолетът може да бъде доставен още през първата половина на идната година. Сега украинските водачи минават образование в чужбина, а в Украйна се приготвя нужната инфраструктура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР